Londen conferentie  AHFAB Association for Historical and Fine Art Photography. November 2019

Momenteel ligt de nadruk van mijn werkzaamheden op het geven van advies en scholing aan musea en culturele instellingen.

 

Sinds 1987 heb ik een eigen fotostudio. Het mooie aan mijn werk vind ik de combinatie van het fotograferen van kunst en het technische aspect van de fotografie.

 

Mijn studio voert  opdrachten voor de culturele sector uit.

 

Het Rijksmuseum

Vanaf 2007 tot 2022  werkte ik als fotograaf en adviseur voor het project PK online bij Het Rijksmuseum.

Ik was betrokken bij het Nachtwacht project.

In 2015 en 2017 en 2022 heb ik workshops gegeven op het congres 2 and  3D photography. In 2024 zal ik dat weer gaan doen, zal plaats vinden in het Rijksmuseum Amsterdam en online. 

Verder ook workshops en presentaties in Londen; AHFAB, in 2019 en 2020.

 

Ik ben co-auteur van de handleiding voor 2D objecten voor het Rijksmuseum en betrokken bij de invoering van de richtlijnen voor digitalisering , als leidraad voor alle fotografie in het museum.

Ook heb ik een kwaliteitscontrole  gereedschap ontwikkeld; de RIPT. Rijksmuseum Image Performance Tool.

  

Nationaal Archief 

Bij het Nationaal Archief te Den Haag  was ik werkzaam als adviseur digitalisering bij het project: Metamorfoze ABC.  Ik adviseerde betrokken instellingen over het scannen of fotograferen van papieren erfgoed.

Na mijn werkzaamheden voor het instituut heb ik nog cursussen over digitaliseren en het beoordelen van scans gegeven voor nieuwe medewerkers.

 

Nu geef ik advies, lezingen en workshops over de techniek van moderne reproductie fotografie aan verschillende instellingen.

 

Het geeft me veel voldoening om me te verdiepen in de steeds voortschrijdende techniek. Ik beschouw het als een voorrecht om dat integer en waarheidsgetrouw te kunnen doen.