Londen conferentie  AHFAB Association for Historical and Fine Art Photography. November 2019

Ooit studeerde ik aan de Koninklijke Academie te Den Bosch omdat ik beeldend kunstenaar wilde worden. Later kwam ik in aanraking met fotografie en ontdekte dat daar mijn kwaliteit ligt. Sinds 1987 heb ik een eigen fotostudio. Het mooie aan mijn werk vind ik de combinatie van het fotograferen van kunst en het technische aspect van de fotografie.

 

De studio is toegelaten tot de lijst voorkeurs-digitaliseringsbedrijven voor het Metamorfoze ABC project.  Mijn studio doet vooral  opdrachten voor de culturele sector.

 

Het Rijksmseum

Vanaf 2007  werk ik als fotograaf voor het project PK online bij Het Rijksmuseum. Dit is een project dat als doel heeft om alle prenten en tekeningen die in bezit zijn van het Rijksmuseum te digitaliseren en op het web te publiceren. In 2015 en 2017 heb ik workshops gegeven op het congres 2 and  3D photography, practice and prophecies. Gehouden in het Rijksmuseum Amsterdam. Daarnaast ook workshops en presentaties in Londen AHFAB in 2019 en 2020.

 

Ik ben co-auteur van de handleiding voor 2D objecten voor het Rijksmuseum en betrokken bij de invoering van de richtlijnen voor digitalisering , als leidraad voor alle fotografie in het museum.

 

Gerrit Rietveld Academie

Eerder heb ik nog twee jaar een cursus in fototechniek gegeven aan de Gerrit Rietveld Academie.

 

Nationaal Archief 

Bij het Nationaal Archief te Den Haag  was ik werkzaam als adviseur digitalisering bij het project: Metamorfoze ABC.  Ik adviseerde betrokken instellingen over het scannen of fotograferen van papieren erfgoed.

Nu geef ik nog cursussen over digitaliseren en het beoordelen van scans aan nieuwe medewerkers bij het Nationaal Archief.

 

Ik geef lezingen en workshops over de techniek van moderne reproductie fotografie aan verschillende instellingen.

 

Het geeft me veel voldoening om me te verdiepen in de steeds voortschrijdende techniek om kunstwerken zo mooi mogelijk te fotograferen. Ik beschouw het als een voorrecht om dat zo integer en waarheidsgetrouw te kunnen doen.